We informeren je graag over de meest recente maatregelen die premier Mark Rutte op maandag 14 december aankondigde. Voor overige landen houd deze link in de gaten:

https://support.goedkooppakket.nl/help/invloed-corona-virus-op-bezorging-pakketten

Wat zijn essentiële winkels?

• Supermarkten, incl. wekelijkse voedselmarkten (enkel overwegend levensmiddelen).
  • Ambachtelijke foodwinkels: bakkers, slagers, groenteboer (AGF), kaas/zuivelwinkels, slijters, reform, viswinkel, poelier, etc.
  • Diervoeding- en benodigdheden (> 50% van de omzet).
  • Medische hulpmiddelen: apotheken, drogisterijen, opticiens/audiciens, thuiszorgwinkels.
  • Postagentschappen en afhaalpunten voor postpakketten.
  • Benzinestations.
  • Bloemenwinkels, kerstboomverkoop buiten.
  • Service: reparatie (werkplaatsen voor auto’s en fietsen, servicewinkels voor telefoons/pc’s) en stomerijen en wasserettes.

Gecombineerde afhaalpunten
Sommige 'afhaalpunten voor postpakketten' van DHL, DPD en PostNL vallen ook in een andere categorie, bijv. een 'supermarkt' of 'benzinestation'. Deze punten zullen, vanwege hun dubbelrol, in de regel open zijn.

Voor een groot deel van de afhaalpunten geldt verder dat ze vaak een niet-essentiële winkel zijn, die ook dient als een punt om pakketten te retourneren: zij mogen de deuren wel open houden alleen voor het afhandelen van pakketten of post. De keuze om dan open te blijven, is aan de shop zelf.

Ons advies
Vervoerders zijn op dit moment aan het inventariseren welke pakketpunten bij winkels openblijven. Wij als GoedkoopPakket hebben hier geen invloed op. Bekijk, dus de openingstijden en neem contact op met je dichtstbijzijnde pakketpunt voor het inleveren van pakketten. Kijk op:

https://www.goedkooppakket.nl/pakketpunten

Op die manier kunnen zij in de komende dagen de locatiekiezer voor pakketpunten via de API zo nauwkeurig mogelijk bijwerken.

Gesloten pakketpunten
Is een pakket onderweg naar een gesloten locatie, dan probeert de vervoerder het bij een ander punt af te geven. Lukt dat niet? Dan gaat het pakket retour. Mocht er een pakket al liggen op een gesloten locatie dan zal deze retour komen.